پادکست

قسمت ۳۰: پاسخ به سوالات شما

مطابق روند گذشته در برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، در این پادکست، پاسخ سوالات شما همراهان گرامی رادیو مالی ارائه خواهد شد.

شما می توانید سوالات خود را از طریق اپلیکیشن رادیو مالی و صفحه مخصوص آن در سایت سپیدار سیستم برای ما ارسال نمایید.

۱- برای معدنی که تازه شروع به کار کرده است و هنوز در مرحله ی اکتشاف قرار دارد و تازه کار است آیا باید اظهار نامه ی مالیاتی تکمیل شود؟ مالیات چطور؟

بله. ربطی به مدت زمان کار شما ندارد. شما هر زمانیکه از وزارت سمت پروانه بهره برداری را دریافت کنید، حتما طبق قانون ۴۸ مالیات مستقیم دو ماه زمان دارید. اگر شرکت را ثبت کردید باید ظرف دوماه تشکیل پرونده مالیاتی بدهید و قطعا اظهارنامه مالیاتی را تکمیل کنید.

۲- فروشگاهی دارم که که به علت رکود تعطیل است و سه سال است که مالیات را پرداخت نکردم. تکلیف چیست؟

باید در نظر داشته باشید که اگر مالیات را پرداخت نکنید، ماهانه مشمول ۲٫۵ درصد جریمه آن خواهید بود. همچنین اگر بدهی شما بیش از ده میلیون تومان باشد مطابق قانون ۲۱۰ و ۲۱۱ ممنوع الخروج خواهید شد. شما تنها می توانید آن را قسط بندی کنید و همچنین بخشودگی جرایم بگیرید.

۳- سئوال بعدی در مورد مالیات حقوق است که معافیت ۷/۲ بند دوم بخشنامه ۱۹۴۱۸ چگونه به طور دستی محاسبه می شود. البته این موضوع توسط نرم افزار سپیدار سستم محاسبه می شود.

این مبلغ بسیار جزئی است و معمولا توسط نرم افزارها محاسبه می شود و دستی محاسبه نمی شود.

۴- هزینه پزشکی شخص از مالیات حقوق کسر می شود.آیا راحت می شود از این موضوع استفاده کرد یا مراحل طولانی دارد؟

ماده ۱۳۷ این موضوع را تایید می کند. ممکن است ممیز با این موضوع مشکل داشته باشد اما قابل رفع است.

۵- به یک مشتری حقیقی در فصل بهار زیر حد نصاب فروش داشتیم. اگر این موضوع در تابستان تکرار شود، آیا می توانیم این مورد را هم جزء معاملات زیر حد نصاب گزارش کنیم؟

بله. هیچ تفاوتی ندارد.

۶- هزینه های قابل قبول اشخاص حقیقی را جهت ثبت در دفاتر را توضیح دهید. آیا بیمه عمر پرداخت شده برای اعضای خانواده جزء هزینه های قابل قبول محسوب می شود؟ با چه سرفصلی در اظهارنامه باید ثبت شود؟

اشخاص حقیقی می تواند تمامی هزینه های ماده ۱۴۸ را استفاده کنند. بیمه عمر را برای خود می تواند اما برای خانواده نمی تواند. همچنین در اظهارنامه جدول مشخصی برای سود و زیان وجود دارد که می توانید ثبت کنید.

۷-در تبصره ۸۶ گفته میشه که از تاریخ ۹۶٫۰۶٫۱۱ قانون عوض میشه و دو تبصره میاد…..ی مثالی در رابطه با تبصره یک گفته میشه که مثلا شخصی به عنوان بازاریاب بعد از ظهر به شرکت میاد و بازاریابی می‌کنه آیا پولی که به شخص میدهیم جز تبصره یک ۸۶ هست یا ماده ۱۶۹ ؟

ماده ۸۶ بسیار چالش برانگیز است و مربوط به مالیات حقوق است. ببینید رابطه بین فرد و کارفرما به چه شکلی است؟ اگر در فصل مالیات بر حقوق بود، ۸۶ است وگرنه قانون ۱۶۹ است.

۸- آیا برای اعمال معافیت های مالیاتی و یا تخفیفات، اولویت بندی موجود دارد؟

سئوال مفهوم نیست.

۹- مفهوم ” مکرر” در ماده ۱۶۹ مکرر چیست؟

این یک مفهوم حقوقی است. مواد قانونی پس از تصویب، اگر اصلاحات زیادی داشته باشد و در قالب تبصره نگنجد، واژه مکرر به انتهای آن اضافه می شود و یک ماده قانونی جدید است.

۱۰- صندوق رسمی شرکت مانده رسمی ۲۶۰ میلیون دارد. آیا قابل انتقال به بانک است؟

هر پولی که به حساب بانکی شرکت بیاید، درآمد محسوب می شود. پیشنهاد می شود این کار انجام نشود.

https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e30/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن