قسمت ۳۴: مقررات عمومی مالیات (بخش سوم)
ماده ۱۶۴:
سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است به منظور تسهیل در پرداخت مالیات و تقلیل موارد مراجعه مودیان به ادارات امور مالیاتی حساب مخصوصی از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بانک ملی ایران افتتاح نماید تا مودیان بتوانند مستقیما به شعب یا باجههای بانک مزبور مراجعه و مالیاتهای خود را به حساب مذکور پرداخت نمایند.
ماده ۱۶۵:
در مواردی که براثر حوادث و سوانح از قبیل زلزله ، سیل ، آتش سوزی ، بروز آفات و خشکسالی و طوفان و اتفاقات غیر مترقبه دیگر به یک منطقه کشور یا به مودی یا مودیان خاصی خساراتی وارد گردد و خسارت وارده از طریق وزارتخانهها یا موسسات دولتی یا شهرداریها یا سازمانهای بیمه و یا موسسات عامالمنفعه جبران نگردد وزارت امور اقتصادی و دارایی میتواند معادل خسارت وارده از درآمد مشمول مالیات مودی ، در آن سال و سنوات بعد کسر و نسبت به آن دسته از مودیان که بیش از پنجاه درصد (۵۰%) اموال آنان در اثر حوادث مذکور از بین رفته است و قادر به پرداخت بدهیهای مالیاتی خود نمیباشند با تصویب هیات وزیران تمام یا قسمتی از بدهی مالیاتی آنها را بخشوده یا تقسیط طولانی نماید . آییننامه اجرایی این ماده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
مودیان مالیاتی مناطق جنگ زده غرب و جنوب کشور که فهرست این مناطق بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیات وزیران اعلام میگردد، از تسهیلات مالیاتی زیر برخوردار خواهند شد:
الف) پنجاه درصد (۵۰%) مالیات مودیان مزبور بابت درآمد حاصل در نقاط مذکور از اول سال ۱۳۶۸ لغایت ۱۳۷۲ بخشوده میگردد.
ب) به ازای هر سال اشتغال درنقاط فوق از تاریخ اجرای این اصلاحیه دو سوم بدهی مالیاتی تا پایان سال ۱۳۶۷ آنها بابت درآمد حاصل در نقاط مذکور بخشوده میشود.
ج) مالیات پرداخت شده مودیان موصوف بابت درآمدهای حاصل از تاریخ ۱۳۵۹/۶/۳۰ لغایت سال ۱۳۶۷ در نقاط مذکور حداکثر معادل یک سوم آن در هر سال از مالیات سنوات بعد آنان در همان نقاط کسر خواهد شد.
د) در مواردی که مودی قادر به ادامه فعالیت در نقاط مذکور نباشد با ارائه دلایل مورد قبول وزارت امور اقتصادی و دارایی تمام یا قسمتی از بدهیهای موصوف مودی بخشوده خواهد شد.
توضیح: این ماده مربوط به کسانی است که از حوادث طبیعی خسارت دیده اند و می خواهند از معافیت های آن استفاده کنند.
ماده ۱۶۶:
کاربردی ندارد
ماده ۱۶۷:
وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور میتواند نسبت به مودیانی که قادر به پرداخت بدهی مالیاتی خود اعم از اصل و جریمه به طور یکجا نیستند از تاریخ ابلاغ مالیات قطعی بدهی مربوط را حداکثر به مدت سه سال تقسیط نماید.
توضیح: واژه “می تواند” اشاره به این موضوع دارد که که سازمان مالیاتی در صورت تمایل و بررسی شرایط می تواند بدهی های مالیاتی را تقسیط کند.
ماده ۱۶۸:
دولت میتواند برای جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات راجع به درآمد و دارایی مودیان با دولتهای خارجی موافقتنامههای مالیاتی منعقد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی به مرحله اجرا بگذارد. قراردادها یا موافقتنامههای مربوط به امور مالیاتی که تا تاریخ اجرای این قانون با دول خارجی منعقد و به تصویب قوه مقننه یا هیأت وزیران رسیده است تا زمانی که لغو نشده به قوت خود باقی است. دولت موظف است ظرف یکسال از تاریخ اجرای این قانون قراردادها و موافقتنامههای قبلی را بررسی و نظر خود را مبنی بر ادامه یا لغو آنها مستدلا به مجلسشورای اسلامی گزارش نماید.
توضیح: دولت ایران با یک سری از کشورها موافقت نامه هایی به نام اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بسته است. لیست این کشورها را در سایت سازمان مالیاتی می توانید ببینید. این موافقت نامه به این معنی است که اگر فردی در کشور آلمان مشغول به کار باشد و مالیات خود را در آنجا پرداخت کند، اگر به ایران بیاید نیازی به پرداخت مجدد مالیات نیست و بالعکس چون بهرحال اگر شما در داخل یا خارج کار کنید باید مالیات مربوطه را پرداخت کنید.
نکته: این ماده بیشتر یک منفعتی برای تجار محسوب می شود تا بیزینس راحت تری داشته باشند و مجبور نباشند مالیات را به شکل مضاعف پرداخت کنند.
https://www.sepidarsystem.com/podcasts/radiomali-e34/
Podcast: Play in new window | Download (Duration: 13:06 — 10.5MB)
Subscribe: Apple Podcasts | RSS